dilluns, 30 de maig del 2011

Taller "Les diferents coccions. Receptes, receptes i més receptes"


Una vintena de cuineres d’escoles i Instituts del Montsià i del Baix Ebre participen del taller «Les diferents coccions. Receptes, receptes i més receptes»

Es dugué a terme el dissabte, 30 d’abril, a l’Escola Mestre Agustí Barberà, d’Amposta, i fou impartit per les ecocuineres Lola Puig i Nuri Morral.

El taller s’inscriu dins de les activitats del Projecte social Aula Camp i Taula, que pretén fomentar l’agroecologia.

El Consell Comarcal del Montsià, a través de l’ Àrea d’Educació, va organitzar el passat dissabte, 30 d’abril, el taller «Les diferents coccions. Receptes, receptes i més receptes», que fou impartit per les ecocuineres, Lola Puig i Nuri Morral, i que es dugué a terme a l’Escola Mestre Agustí Barberà, d’Amposta.

El taller, que va durar 7 hores, i en el que hi van participar una vintena de professionals d’equips de cuina escolar, de gestió i monitoratge de menjador escolar, del món educatiu i del món associatiu (principalment del Montsià, però també del Baix Ebre i del Tarragonès); es centrà molt especialment en la vessant pràctica de la cuina. Així, al matí s’organitzaren grups per tal d’elaborar un total de 24 plats, tots ells diferents i amb productes ecològics, de cinc tipus: sopa, amanida, pasta, llegum, carn i postres.

A la tarda es va realitzar una sessió teòrica, basada en l’alimentació ecològica i la seva manipulació, la variació de receptes segons el tipus de cocció i atenent el clima i les estacions de l’any, la preparació de les coccions, la cuina creativa a través de textures i colors, un apartat sobre els germinats, els brots i els fermentats; i les coccions més adequades quan un xiquet/a no es troba bé.

Aquest taller s’inscriu dins de les activitats de foment de l’agroecologia i l’alimentació saludable que promou l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Montsià, vinculades al projecte social Aula Camp i Taula, del que hi formen part diferents entitats i institucions de les comarques del Montsià i del Baix Ebre que promouen l’agroecologia en les seues diferents vessants.


4 de maig de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada