dijous, 7 de juliol del 2011

Horts ecològics a les escoles de Deltebre


Els alumnes de la Casa d'Oficis de Jardineria de Deltebre han començat a treballar aquest mes juny en l'adequació d'horts ecològics a les escoles del municipi. De moment, han començat a treballar a l'Escola Bressol l'Hortet amb l'objectiu d'adequar un espai d'horta que serveixi de partida per aprofundir en l'educació ambiental.

A través d'aquests horts, alumnes i professors podran experimentar i ensenyar el cicle biològic de les plantes i la matèria, iniciar-se en tasques agrícoles, conèixer tècniques de cultiu, millorar la relació amb l'entorn, entre d'altres aspectes. Les espècies seleccionades per plantar als horts escolars són patates, cebes, enciams, carxofes, faves, albergínies, pastanagues, remolatxa,tomàquets, bledes, pebrots, maduixots, alls, mongetes verdes, carabasses, carbassons, gira-sol i plantes aromàtiques com romaní, sàlvia, menta, espígol, camamilla dolça...Un projecte que ha estat molt ben rebut per les tres escoles públiques de Deltebre i la llar d'infants.
La Casa d'Oficis "Rehabilitació de zones verdes Deltebre" es va posar en marxa el passat mes d'octubre i té com a objectiu formar 10 joves del municipi, d'entre 16 i 24 anys, en l'ofici de jardiner. La durada de la Casa d'Oficis és d'un any i durant els primers 6 mesos han rebut formació teòrica i els últims 6 mesos faran treball de camp adequant horts ecològics a les escoles i rehabilitant algunes zones verdes de Deltebre com ara el passeig fluvial, parcs i zones verdes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada